Završena Škola javnih politika i lokalne samouprave - Vol. 2

Završena Škola javnih politika i lokalne samouprave – Vol. 2

Grupa za analizu i kreiranje javnih politika u saradnji sa Studentskom unijom Fakulteta političkih nauka i Kancelarijom za izučavanje javne uprave i lokalne samouprave, uz finansijsku podršku Gradske opštine Voždovac organizovala je Školu javnih politika i lokalne samouprave – Vol. 2 na Fakultetu političkih nauka.

Škola je organizovana kroz interaktivna predavanja i studijske posete. Teme koje su polaznici škole prošli kroz predavanja jesu: teorija i praksa lokalne samouprave, sistem lokalne samouprave u Srbiji, položaj grada Beograda i gradskih opština, udruživanje lokalnih samouprava u Republici Srbiji, javne politike u Republici Srbiji, javne politike i ciklus javnih politika, kao i tehnike za pisanje predloga javnih politika.

Škola je završena obilaskom uprave GO Voždovac i direktnim uvidom u način funkcionisanja i obavljanja poslova GO Voždovac. Na kraju su polaznicima sertifikate uručili član veća GO Voždovac – Milan Todić, Miloš Hrkalović ispred Grupe za analizu i kreiranje javnih politika, Tanja Todorović ispred Kancelarije za izučavanje javne uprave i lokalne samoupre i Katarina Mihajlović ispred Studentske unije Fakulteta političkih nauka.